Keratinbehandling är en populär metod för att ge håret glans, mjukhet och enkelhet i styling. Genom att täppa till skadade hårstrån med keratin, en proteinrik substans som finns naturligt i håret, kan man minska frizz och göra håret lättare att hantera. Denna guide ger en översikt över vad keratinbehandling är, hur det görs och vad man kan förvänta sig av behandlingen, samt tips för att bibehålla resultatet.

Varför Bör Man Göra En Keratinbehandling För Håret?

Det finns flera anledningar till varför man skulle vilja göra en keratinbehandling för sitt hår. Keratinbehandling kan hjälpa till att göra håret mjukare, glansigare och mer lättskött. Det kan också hjälpa till att minska frizz och göra håret mer lätt att styla. En annan fördel med keratinbehandling är att det kan hjälpa till att stärka håret och göra det mindre känsligt för skador orsakade av stylingverktyg och miljöpåverkan. Det kan också hjälpa till att göra håret mer motståndskraftigt mot fukt och föroreningar.

Fördelar Med Keratinbehandling

Fördelarna med en keratinbehandling för hår är många och inkluderar:

 1. Glansigt och mjukt hår: Keratinbehandlingen fyller på och reparerar skadade hårstrån, vilket gör håret glansigt och mjukt.
 2. Minskat frizz: Keratinbehandlingen hjälper till att täppa till hårstrån, vilket gör det svårare för fukt att tränga in och orsaka frizz.
 3. Enklare styling: Efter behandlingen är håret mer lätt att styla och håller sin form längre.
 4. Stärkt hår: Keratin är en proteinrik substans som hjälper till att stärka håret och göra det mindre känsligt för skador.
 5. Skydd mot miljöpåverkan: Keratinbehandlingen hjälper till att skydda håret mot föroreningar och fukt, vilket kan hjälpa till att förhindra skador.
 6. Längre hållbarhet: En keratinbehandling kan vara kvar i håret i upp till 3-5 månader.
 7. Passar alla hårtyper: Keratinbehandling passar både för rakt och lockigt hår.

Nackdelar Med Keratinbehandling

Nackdelarna med en keratinbehandling för håret inkluderar:

 1. Höga kostnader: Keratinbehandling kan vara ganska dyr, och det kan krävas flera behandlingar för att uppnå önskat resultat.
 2. Kemiska ingredienser: Många keratinbehandlingar innehåller kemiska ingredienser som formaldehyd, som kan vara skadliga för håret och hälsan.
 3. Beroende av behandlingen: Efter en keratinbehandling kan håret kännas tråkigt och livlöst om behandlingen inte upprepas.
 4. Kan orsaka skador på håret: Om behandlingen inte utförs korrekt eller om det används för hårda produkter kan det orsaka skador på håret som torrt och sprött hår.
 5. Kan göra håret tungt: Keratinbehandlingen kan göra håret tungt och svårt att styla, speciellt för personer med tjockt och kraftigt hår.
 6. Begränsningar: Efter en keratinbehandling är det viktigt att undvika vissa saker som att använda värmeverktyg, färga håret eller göra en permanent.
 7. Inget långsiktigt resultat: Keratinbehandling ger ett tillfälligt resultat och det är viktigt att upprepa behandlingen för att behålla resultatet.

Hur Man Gör En Keratinbehandling För Håret

Steget för att utföra en keratinbehandling varierar lite beroende på vilken metod som används, men här är en allmän beskrivning av processen:

 1. Förberedelse: Håret ska vara rent och torrt innan behandlingen börjar. Det är också viktigt att det inte finns något fukt eller stylingprodukter kvar i håret.
 2. Klippning: Om det behövs så klipps håret för att ta bort skadat och frissigt hår.
 3. Applicera keratin: Keratinbehandlingen appliceras i håret med en pensel eller en kam. Det är viktigt att fördela produkten jämnt för att säkerställa att alla hårstrån täcks.
 4. Torka håret: Håret torkas med en fön för att aktivera keratinet.
 5. Plattänger: Håret plattänger för att försluta keratinet i hårstråna och göra håret mjukt och glansigt.
 6. Avsluta: När håret är färdigt plattat, avslutar behandlingen med att skölja ur håret och sedan styla det som vanligt.
 7. Efterbehandling: Efter behandlingen är det viktigt att undvika vatten och fukt i minst 3-4 dagar för att säkerställa att keratinet försluts ordentligt i hårstråna. Det är också viktigt att använda produkter som är specifikt anpassade för keratinbehandlat hår för att bibehålla resultatet.

Vad Behöver Man För Att Göra En Keratinbehandling?

För att utföra en keratinbehandling behöver man följande:

 1. Keratinbehandling produkt: Det finns många olika typer av keratinbehandlingar tillgängliga på marknaden, men det är viktigt att välja en produkt som är lämplig för ens hårtyp och hårproblem.
 2. Klippverktyg: Om det behövs, såsom en sakssax eller en kam.
 3. Fön: För att torka håret efter att keratinbehandlingen har applicerats.
 4. Plattänger: För att försluta keratinet i hårstråna och göra håret mjukt och glansigt.
 5. Handskar: För att skydda händerna från produkten.
 6. Pensel eller kam: För att fördela produkten jämnt i håret.
 7. Sköljmedel: För att skölja ur keratinbehandlingen efter att håret har plattats.
 8. Efterbehandling produkter: Specifika produkter för keratinbehandlat hår, såsom schampo och balsam, för att bibehålla resultatet.

Några Vanliga Frågor Om Keratinbehandlingar För Håret

Vad är keratinbehandling?

Keratinbehandling är en metod för att ge håret glans, mjukhet och enkelhet i styling. Genom att täppa till skadade hårstrån med keratin, en proteinrik substans som finns naturligt i håret, kan man minska frizz och göra håret lättare att hantera.

Vem passar en keratinbehandling för?

Keratinbehandling passar för både män och kvinnor med alla hårtyper, inklusive rakt, lockigt, krulligt och färgat hår.

Hur länge varar en keratinbehandling?

En keratinbehandling kan vara kvar i håret i upp till 3-5 månader.

Är keratinbehandling skadligt för håret?

Vissa keratinbehandlingar innehåller kemiska ingredienser som kan vara skadliga för håret och hälsan. Det är viktigt att välja en keratinbehandling som är lämplig för ens hårtyp och att följa instruktionerna noga för att minimera risken för skador.

Kan man färga håret efter en keratinbehandling?

Det är bäst att vänta minst 2 veckor efter en keratinbehandling innan man färgar håret igen.

Kan man göra en permanent efter en keratinbehandling?

Det är bäst att vänta minst 2 veckor efter en keratinbehandling innan man gör en permanent.

Sammanfattningsvis Om Keratinbehandlingar

En keratinbehandling är en populär metod för att ge håret glans, mjukhet och enkelhet i styling. Genom att täppa till skadade hårstrån med keratin, en proteinrik substans som finns naturligt i håret, kan man minska frizz och göra håret lättare att hantera. En keratinbehandling kan hjälpa till att stärka håret och göra det mindre känsligt för skador orsakade av stylingverktyg och miljöpåverkan. Det kan också hjälpa till att göra håret mer motståndskraftigt mot fukt och föroreningar. Fördelarna med en keratinbehandling är många, men det är viktigt att välja en produkt som är lämplig för ens hårtyp och hårproblem. En behandling kan vara kvar i håret i upp till 3-5 månader och det är viktigt att använda specifika produkter för keratinbehandlat hår för att bibehålla resultatet. Det är också viktigt att vara medveten om att vissa keratinbehandlingar innehåller kemiska ingredienser som kan vara skadliga för håret och hälsan. Det är också viktigt att efter behandlingen undvika vatten och fukt i minst 3-4 dagar för att säkerställa att keratinet försluts ordentligt i hårstråna. En guide till keratinbehandlingar för hår ger en översikt över vad keratinbehandling är, hur det görs och vad man kan förvänta sig av behandlingen, samt tips för att bibehålla resultatet. Det är viktigt att följa instruktionerna noga för att minimera risken för skador och få bästa resultatet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>